Συχνές Ερωτήσεις για την Πάρο - Marili Στούντιο και Διαμερίσματα στην Πάρο, Παροικιά
Online κράτηση
Αναζήτηση

Συχνές Ερωτήσεις για την Πάρο

Πώς μπορώ να έρθω στην Πάρο; Υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα άλλα νησιά;
Το καλοκαίρι υπάρχουν συχνές ακτοπλοϊκές συνδέσεις μεταξύ Πάρου και Αθήνας, είτε από το λιμάνι του Πειραιά είτε από τη Ραφήνα (που είναι πιο κοντά στο αεροδρόμιο). Κάποια πλοία επίσης αναχωρούν από το Λαύριο.

Υπάρχουν επίσης ακτοπλοϊκές συνδέσεις μεταξύ Πάρου και των άλλων νησιών: καθημερινά δρομολόγια για Αντίπαρο, Νάξο, Σύρο, Θήρα, Μύκονο και Αμοργό και συχνά δρομολόγια για Δονούσα, Κουφονήσι, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Κρήτη, Μήλο, Κίμωλο, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ίο, Αστυπάλεα, Σέριφο, Ανάφη, Κέα και Κύθνο.

• Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν καθημερινά πλοία για όλους τους προορισμούς καλό είναι να φροντίσετε να ενημερωθείτε για τα δρομολόγια των πλοίων εγκαίρως πριν σχεδιάσετε το ταξίδί σας.

• Για όσους ταξιδεύουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι απαραίτητο να κάνετε κρατήσεις εισιτηρίων από νωρίς, ειδικά για όσους θέλουν να ταξιδέψουν από την Αθήνα για Πάρο ή από την Πάρο για Κρήτη και αντιστρόφως.

• Για να δείτε τα δρομολόγοια των πλοίων και να κάνετε κρατήσεις εισιτηρίων επισκεφτείτε το site:
www.ferriesingreece.com

Για τα δρομολόγια των πλοίων μεταξύ Πάρου και Αντιπάρου τηλεφωνήστε στο: +30 22840 61485.
Υπάρχουν συχνά δρομολόγια μεταξύ Πάρου και Αντιπάρου σε καθημερινή βάση, οπότε δεν χρειάζεται να κάνετε κρατήσεις για αυτό το δρομολόγιο.

Υπάρχεουν αθλητικές εγκαταστάσεις στην Παροικιά;
Ναι, στην Παροικιά θα βρείτε γήπεδα τένις στην Αγία Ειρήνη (γύρω στα 5 λεπτά με το αυτοκίνητο από τα δωμάτια Μαρίλη), δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου και στίβου στο δρόμο προς Νάουσα-Λεύκες, σχολές kite surf και κατάδυσης στην κοντινή Πούντα, σχολή ιστιοπλοΐας και beach volley στα Λιβάδια, καθώς γυμναστήριο με όργανα, γιόγκα και πιλάτες.

Υπάρχει καλή συγκοινωνία;
Το καλοκαίρι, υπάρχουν αρκετά δρομολόγια λεωφορείων που συνδέουν τα χωριά. Από μέσα Ιουλίου έως μέσα Αυγούστου, τα δρομολόγια εκτελούνται έως αργά το βράδυ. Οι κύριες γραμμές συνδέουν Παροικιά με Νάουσα, Λεύκες και Δριό και Παροικιά με Αλυκή.
Δείτε τα τρέχοντα δρομολόγια για όλη την Πάρο στο www.ktelparou.gr

Τι ντόπια προϊόντα έχει η Πάρος;
Στην Πάρο θα βρείτε ντόπιο κρασί, εμφιαλωμένο και χύμα, καθώς και σούμα (ρακί). Το πιο γνωστό αποστακτήριο είναι του Μωραΐτη στη Νάουσα που είναι και επισκέψιμος χώρος. Σε πολλά μίνι-μάρκετ και κάποια σούπερ μάρκετ πωλείται γραβιέρα και κεφαλοτύρι Πάρου, καθώς και ντόπιο μέλι από μικρούς παραγωγούς.

Υπάρχουν ερημικές παραλίες;
Ναι, η Πάρος έχει πάρα πολλές παραλίες και μικρά, κρυφά παραλιάκια όπου μπορείτε να είστε μόνος σας ακόμα και τον Αύγουστο! Ρωτήστε τους ντόπιους!
Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης θα είμαι καλυμμένος/-η ιατροφαρμακευτικά;
Υπάρχει το Κέντρο Υγείας της Παροικιάς (τηλ. +22843 60000) που είναι ανοιχτό όλο το 24ωρο. Στην Παροικιά επίσης λειτουργεί μια ιδιωτική κλινική (τηλ. +22840 24410). Κέντρα πρώτων βοηθειών υπάρχουν στα περισσότερα χωριά της Πάρου (Νάουσα, Λεύκες, Μάρπησσα, Αγκαιριά, Κώστος, Μάρμαρα).
Θα βρείτε επίσης ιδιωτικά ιατρεία διαφόρων ειδικοτήτων σε διάφορα μέρη του νησιού.

Φαρμακεία υπάρχουν στην Παροικιά, Νάουσα, Μάρπησσα και την Αλυκή.

Το νησί προσφέρεται για περιπάτους;
Nαι, υπάρχουν πολλά μονοπάτια για πεζοπορία στο νησί, αλλά λίγα απ'αυτά είναι σηματοδοτημένα. Για να περπατήσετε από το ένα μέρος στο άλλο συνήθως πρέπει να συνδυάσετε πεζοπορία σε μονοπάτια και σε δρόμους.

Κάποια από τα πιο δημοφιλή μονοπάτια για πεζοπορία είναι τα σηματοδοτημένα μονοπάτια στη χερσόνησο του Αι-Γιάννη Δέτη, στον κόλπο της Νάουσας, που το 2009 χρίστηκε Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Πάρκο.
Επίσης αξίζει να περπατήσετε το Βυζαντινό μονοπάτι Λευκών-Πρόδρομου.

Περιπατητικές διαδρομές εμφανίζονται σε κάποιους τουριστικούς χάρτες και οδηγούς.

Που μπορώ να νοικιάσω αυτοκίνητο ή μηχανάκι;
Υπάρχει μια πληθώρα μαγαζιών στο νησί με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και μηχανές. Θα χρειαστεί να προσκομίσετε την άδεια οδήγησής σας, αλλά είναι προτιμότερο να τους δώσετε μια φωτοτυπία της άδειας σας, παρά την ίδια την άδεια. Επίσης ελέγξτε τους όρους της ασφάλειας για να μη βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων σε περίπτωση ατυχήματος και ελέγξτε την κατάσταση του αυτοκινήτου (π.χ. γρατζουνιές ή άλλες ζημιές) πριν συμφωνήσετε να το ενοικιάσετε. Φοράτε πάντα ζώνη όταν οδηγείτε και το κράνος σε περίπτωση που έχετε μηχανή και μην οδηγείτε σε περίπτωση που έχετε πιει.

Ενημέρωση για Covid-19:

Διαβάστε για την πολιτική μας και τις ενέργειες σχετικά με τα μέτρα που εφαρμόζουμε κατά του COVID-19.

Διαβάστε περισσότερα εδώ